Ordrevækst +297%

Affiliate Marketing Succeshistorie

+297% vækst i antallet af ordrer

Våben, skyderi og gadgets er et kæmpe marked både i verden og i Danmark. Uanset om man går op i det som en sport, en hobby eller bare for sjov en gang imellem, så skal tingene være i orden.

Selvom der ikke er tale om ”rigtige” våben, så er der stadig udfordringer i nichen, fordi spillere som Google, Facebook osv. ikke altid tillader samme frie reklamemuligheder som ved andre produkter.

Så når affiliates pludselig skyder i vejret med +297%, så er det svært at få hænderne ned 🙌

Om Aulum (som forretning)

Handelshuset Aulum er en af Danmarks førende forretninger indenfor udstyr til hardball, softguns og airsoft. Med mere end 5200 varenumre er der et bredt udvalg og noget for enhver entusiast.

Forretningen har eksisteret siden 1993, og har gennem årene skiftet både fokus og ejerskab. Siden 2017 har både den fysiske butik og onlineforretningen været drevet af Kenneth Storm Jessen, og udviklingen er gået stærkt. Særligt digitaliseringen og optimeringen online har fået stor fokus.

Udgangspunktet (fra vi kom til) + Udfordringen

I sommeren 2022 startede dialogen med Handelshuset Aulum om mulighederne indenfor affiliate markedsføring, og det var ikke, fordi konceptet var nyt for forretningen.

Allerede tilbage i juni 2018 var Kenneth klar over mulighederne med affiliate, og der blev opsat et program hos Partner-ads. Siden dengang er der sket rigtig meget, men programmet formåede aldrig rigtig at få den ønskede fart på.

En af de store udfordringer ved at få succes med sit affiliateprogram er, at det kræver en løbende indsats (tids- og ressourcemæssigt) og en kontinuerlig opfølgning på data og udviklingen i markedet generelt.

Da Kenneth kontaktede os med ønsket om at øge omsætningen fra affiliates, så var vi klar til at prøve kræfter med opgaven.

Løsningen og resultaterne

Et af de første og vigtigste elementer indenfor affiliate marketing er at sikre, at den forretningsmulighed, man tilbyder, er attraktiv for de affiliates, der potentielt vil arbejde med at sælge ens produkter.

Det var derfor også det første sted, vi brugte ressourcer, således at muligheden både fremstod som attraktiv i forhold til de eksisterende konkurrenter, men også i forhold til de alternativer, som affiliates kan bruge deres tid på.

Det inkluderer både kommissionssatser, cookietid, annulleringspolitik, produktfeed og mange andre elementer. Alt blev gennemgået og tunet.

Da den del kom på plads, så handlede det om at få en dialog i gang med de eksisterende affiliates. Altså alle, der havde tilmeldt sig forretningsmuligheden siden opstarten tilbage i 2018.

Dette blev gjort ud fra en cost-benefit-analyse med fokus på det enkelte potentiale. Baseret på både historiske data og professionel erfaring.

Affiliates, der var i gang, havde brug for en anden type hjælp end de affiliates, som endnu ikke var kommet i gang. Da flere af vores affiliatemanagers selv har en baggrund som affiliates, så har vi et godt indblik i, hvad det er, andre affiliates leder efter og har brug for til at komme videre.

Fokus var blandt andet på de lavthængende frugter (fx udgåede produkter, forkerte priser, brug af feeds mv.)

Sammen med alt dette blev der udarbejdet en action plan til at vækste programmet yderligere.

To af fokuspunkterne var at finde nye potentielle affiliates, der kunne onboardes til programmet (hvilket er en løbende proces) samt at indlede samarbejder med fx store medier eller lignende, som allerede havde opbygget følgere og læsere i det segment, som Handelshuset Aulum forsøgte at ramme (også en løbende proces).

Resultaterne taler for sig selv:

Hvad siger Handelshuset Aulum om samarbejdet med Affiliate Manager?
"Jeg er meget tilfreds med samarbejdet med teamet hos AffiliateManager. De har indfriet alle mine forventninger til udviklingen i mit affiliateprogram – Og mere til! De er kommet med gode ideer og optimeringsmuligheder, som har resulteret i mere omsætning og bedre bundlinje! Jeg kan kun anbefale dem, hvis man vil have speed på sine affiliates.”

Er du klar til at tage din virksomhed til næste niveau?

Er du klar til at tage din virksomhed til næste niveau?

kontakt os

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål til vores pakker og service? Så send os endelig en besked!
(+45) 36 99 13 13